Schoolkind

Schrijfproblemen

Helaas wordt er in deze tijd te weinig geschreven en communiceert deze generatie via de digitale wereld, waardoor kinderen te weinig oefenen en automatiseren met schrijven. Schrijven was altijd het meestgebruikte schriftelijke communicatiemiddel en dat is niet zonder reden. Bij het leren schrijven op school wordt niet alleen de motoriek van jouw kind gestimuleerd maar ook de koppeling met lezen en taal. Hoe beter de het handschrift is geautomatiseerd hoe beter je kunt lezen, spellen en stellen. De kwaliteit van het schrijven heeft invloed op de prestaties en dus cijfers op school. Goed kunnen schrijven is daarom belangrijk.

Schrijfproblemen

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw kind?

Schrijf jouw kind onleesbaar of te traag en/of heeft je kind een hekel aan schrijven? En loopt daardoor jouw kind vast op school? Grijp dan zo snel mogelijk in en schakel hulp in!

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil een volledig beeld krijgen van de ontwikkeling van jouw kind. Dit doe ik middels een uitgebreid vraaggesprek met ouders en het kind zelf en eventueel met leerkrachten en andere betrokkenen om een compleet beeld te krijgen van de hulpvraag. Indien nodig maak ik gebruik van vragenlijsten en gestandaardiseerde testen.

Aan de hand van de in kaart gebrachte  hulpvragen stellen we haalbare doelen op.

Ik maak gebruik van een gestandaardiseerde schrijftest, motorische test en eventueel een test waarbij ik als Visual Screener de oogsamenwerking in kaart breng. Daarnaast kijk ik naar de reflexen van jouw kind. Hiernaast maak ik gebruik van hulpmiddelen, waaronder speciale schrijfschriften en grippers voor een betere pengreep.

Ik geef onder andere behandeling zoals ReAttach en Braingym zodat jouw kind weer uit zijn negatieve spiraal komt. Middels ReAttach kan ik je kind helpen om versneld emoties en gebeurtenissen te verwerken, maar ook om de ontwikkeling aan te zetten. Met Braingym zorg ik ervoor dat alle neurologische systemen weer in balans komen, waardoor het leervermogen aanzienlijk toeneemt. Hiernaast geef ik schrijftherapie waarvoor ik de benodigde Master of Science opleiding gevolgd heb. Daarnaast kijk ik naar de nog actieve reflexen van jouw kind die de schrijfmotoriek kunnen belemmeren.

Naast de behandeling in mijn praktijk of op school is de hulp van ouders onmisbaar in dit leerproces. Van mij krijgen jullie huiswerkoefeningen mee om snelle en goede resultaten te kunnen boeken op het gebied van schrijven.

Een kind maakt door deze gespecialiseerde behandelingen een mooie nieuwe start. Alle voorwaarden om goed te kunnen ontwikkelen worden geoptimaliseerd, waardoor het op alle ontwikkelingsvlakken een grote sprong kan maken.

Jouw kind leert leesbaar schrijven, waardoor de schoolresultaten verbeteren, het kan goed meekomen in de klas en het zelfvertrouwen van jouw kind zal toenemen. Uiteindelijk zie je een gelukkiger kind wat met meer plezier naar school gaat. En ook zal jij als ouder/opvoeder meer kunnen ontspannen.

5/5
“Mijn zoon van 8 jaar is een aantal keren behandeld door Fysio4Kids, zowel de Bal-A-Vis-X als de Re-Attach. De kinderfysiotherapeute is makkelijk benaderbaar, legt duidelijk alles uit aan mijn zoon, maar ook waarom. Na een beperkt aantal keer zag ik al effect op mijn zoon, hij heeft zelfvertrouwen gekregen waardoor zijn ontwikkeling een sprong heeft gemaakt. Het spelelement van de Bal-A-Vis-X is natuurlijk heel aantrekkelijk voor kinderen. Hij zit nu goed in zijn vel, kan zich beter verbaal uiten waardoor heftige emoties zijn verdwenen”.
5/5

“Ik ben erg blij dat ik de ReAttach training heb gedaan bij Helena van Staveren bij haar praktijk Fysio voor Kids. Het heeft er voor gezorgd dat ik een aantal belangrijke levensdoelen voor mijzelf duidelijk en concreet heb gemaakt. Deze doelen heb ik hierdoor inmiddels glansrijk behaald. Ik beveel de ReAttach methode en dan wel de behandeling van deze ReAttach methode gedaan door Helena van Staveren zelf absoluut aan aan iedereen die zich duidelijke levensdoelen wil stellen. Of naar een andere constructieve manier van denken en handelen wil. Of voor andere effecten die de ReAttach methode te weeg brengt. Ik geloof en weet nu dat dit heel erg goed is en effectief is”.

Aldegona van Zuiylen
5/5

“De leerkrachten op school wisten steeds minder goed raad met het gedrag van onze jongste dochter. Als ouders wisten we wel wat er aan de hand was, maar misten de ‘tools’ om de patronen te doorbreken. We kwamen bij Helena terecht voor ReAttach. Dit had al meteen effect. Ze bekeek de situatie niet alleen vanuit het individu, maar vanuit ons hele gezin. We voelden ons gezien en gehoord. Ook onze oudste dochter leefde helemaal op. Thuis namen de spanningen en strijd met school af en op school was onze jongste dochter minder vaak boos. Ze kon beter verwoorden wat ze voelde. Naast ReAttach bood Helena Braingym, waarmee onze jongste dochter de laatste tijd grote sprongen laat zien. Ze is veel meer in contact, blijft rustiger, kan zich beter concentreren en herpakken, kan beter omgaan met tegenslag en ziet nu haar eigen vooruitgang als ze nieuwe dingen leert”.

Naast hulp bij schrijfproblemen kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw kind.

Kinderfysio
Beweegtherapie
DCD stoornis
Kinderfysio
Leerproblemen

Maak hier een afspraak

Schrijfproblemen Oldenzaal Hengelo De Lutte

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".