Mijn specialisaties

Braingym/ Bal-A-Vis-X

BAL staat voor Balance – A voor Auditory – Vis voor Visual – X voor exercise. Het bestaat uit een serie van 300 ritmische oefeningen met speciale zandzakjes en balletjes. Een totale coördinatie van het lichaam is vereist. De linker- en rechterhersenhelft, en ook de ogen, oren, handen en voeten moeten flink met elkaar samenwerken. Dit levert verbeteringen binnen alle ontwikkelingsgebieden, waarvan het belangrijkste “zelfvertrouwen”.

Re-Attach Methode

Een vriendelijke, speelse en veilige therapie die je kind helpt om emoties, gebeurtenissen en informatie beter te verwerken. Hiervoor hoeven geen nare herinneringen opnieuw beleefd te worden. Er hoeft tijdens de therapie niet te worden gepraat door het kind. De ouders/verzorgers van kinderen worden vaak meegenomen in de ReAttach-behandeling. Dit om de ontwikkeling van hun kind optimaal te laten verlopen.

Orthopedie

Er wordt ook aandacht besteed aan orthopedische klachten en de aanpak van sportblessures bij kinderen, jeugd en jongeren. De behandeling bestaat uit leefadviezen, specifieke training en medical taping.

Schrijftherapie

Fysio4kids biedt ook behandeling aan voor schrijfproblemen. Het is voor uw kind vervelend als het niet mee kan komen in de klas. Er wordt goed gekeken naar de achterliggende problemen, om ze te verhelpen.

Fixatie disparate

Heeft jouw kind moeite met lezen en raakt het snel vermoeid hiervan? Maar is er geen “gewone” leesbril nodig? Schrijft jouw kind slordig of heeft het moeite met schrijven? Ik ben een opgeleid specialist en kan de hersensamenwerking weer in balans brengen.

Zit met Pit

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Ik ben “Zit met Pit!” therapeut in Oldenzaal en Hengelo.