Bal-A-Vis-X

Het Amerikaanse Bal-A-Vis-X programma is ontwikkeld door de Amerikaan Bill Hubert en bestaat uit een serie van 300 ritmische oefeningen met speciale zandzakjes en balletjes. Voor kinderen zijn de oefeningen uitdagend, zeker voor hen die behoefte hebben aan bewegend leren.

Een totale coördinatie van het lichaam is vereist. De linker- en rechterhersenhelft, en ook de ogen, oren, handen en voeten moeten flink met elkaar samenwerken. Het ritme en het tempo van de oefeningen is een natuurlijk gevolg van goed uitgevoerde fysieke en motorische technieken.

In september 2019 heb ik een 3 daagse cursus in Schotland gevolgd en ben ik opgeleid door de grondlegger van BAL-A-VIS-X Bill Hubert afkomstig uit de VS. Hij heeft 40 jaar lang aan dit programma gewerkt en steeds verder ontwikkeld.

Ik gebruik de oefeningen voor het stimuleren van de concentratie, balans, het verbeteren van oog-volgbeweging, oog-samenwerking en oog-hand coördinatie. Hierdoor wordt ook het ruimtelijk inzicht verbeterd.

Bal-A-Vis-X wordt ingezet om te zorgen dat het kind optimaal tot ontwikkeling komt. Het kan zijn dat deze therapie gebruik wordt in combinatie met bijvoorbeeld schrijftherapie. Wanneer het kind moeite heeft met schrijven maar ook motorische ontwikkelingsachterstand zoals niet goed kunnen meekomen met sport en spel is een combinatie van spelvormen en bewegend leren een sleutel tot succes.

Maak hier een afspraak

Of lees meer over mijn andere specialisaties:

ReAttach
Schrijftherapie
Orthopedie
Fixatie Disparatie
Zit met pit