Traject "In Balans"

Prikkels bij kinderen

Kinderen krijgen nu meer prikkels op één dag dan een gemiddelde boer in de middeleeuwen in een heel leven. 

Een tablet waarop je elke minuut een nieuwe video kunt aanklikken of een vol weekschema met (sport)activiteiten, huiswerk of speelafspraken 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin je kind dagelijks prikkels moet verwerken. 

Maar wat is overprikkeling precies? 

Als een hoogsensitief kind wordt overspoeld door sensaties, geluiden, ervaringen en activiteiten dan ze aankunnen ontstaat er overstimulatie. Denk aan een kleuter die een driftbui krijgt nadat hij terugkomt van een kinderfeestje. Wanneer een kind overprikkeld is, voelt hij zich vaak moe, uitgeput, geïrriteerd, en overweldigd. 

Bij oudere kinderen zie je verschillen per kind. Het ene kind vertoont druk gedrag of kan een driftbui krijgen, moeilijk in slaap komen of in tranen uitbarsten terwijl het andere kind juist stil wordt en teruggetrokken. Deze kinderen kunnen dan moeilijk bereikbaar zijn, wat voor jou als ouder een extra uitdaging kan zijn. 

Overprikkeling kan ook veroorzaakt worden door:

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

In Balans Traject

Laat mij je helpen om stap voor stap grip op emoties zoals angst, stress, verdriet, boosheid te krijgen en eindelijk innerlijke rust en ontspanning in je hoofd en lijf te voelen.

Het is tijd om afscheid te nemen van de huidige situatie

Als expert op het gebied van hoogsensitiviteit bij kinderen kan ik je helpen om jouw kind weer te laten bloeien. Samen zullen we kijken naar de specifieke behoeften van jouw kind en hoe we deze kunnen vervullen.

We zullen methodes en technieken ontdekken die écht werken en ervoor zorgen dat jouw kind zich gelukkig en gezond voelt.

Geen terugvallen meer in oude patronen, geen chronische vermoeidheid of stress. Jouw kind zal vol zelfvertrouwen zijn plek vinden in de wereld en succesvol zijn op alle gebieden van het leven.

Met dit In Balans programma ontdek je:

Jouw Investering voor het "In Balans" Programma

De investering voor het ‘In balans’ programma is 1881 euro bij eenmalige betaling. (of drie termijnen van 642 euro) Alle therapie is vrijgesteld van BTW.

Instap Traject In Balans

Instap Traject "in Balans"

€ 399,-

Traject In Balans

Traject "in Balans"

In 1 keer betalen:

€ 1881,-

In 3 keer betalen

€ 642,-

Wat zijn de voordelen van het 'In Balans Traject'?

Jij en je kind zullen hernieuwde energie ervaren, omdat alle lekken in energie, zoals gepieker en twijfel, worden gedicht.

Je kind zal betere relaties ervaren, omdat hij of zij een nieuwe kijk krijgt op mensen en situaties.

Je kind zal zich beter in zijn vel voelen en meer zelfvertrouwen hebben.

Je kind zal beter in staat zijn om prikkels te verwerken.

Je kind zal veerkrachtiger worden dankzij een sterkere mindset.

Je kind zal verbeterde motorische vaardigheden hebben, wat sport en spel ten goede komt.

Je kind zal een beter leervermogen hebben, waardoor hij of zij meer succeservaringen kan opdoen.

Het traject wordt op maat samengesteld

Ik begeleid jouw kind en jou als ouder stap voor stap door het traject heen zodat je er niet alleen voor komt te staan. Je kind maar ook jij ontwikkelen een krachtige mindset, die jullie in moeilijke tijden overeind houdt.
 
Heb jij een vraag over jouw specifieke situatie en wil je weten hoe het IN BALANS programma anders is dan al het andere dat je hebt geprobeerd?
Leerproblemen Oldenzaal Hengelo De Lutte

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

‘Hoe de wind waait in je leven kun je niet bepalen, maar hoe je de zeilen zet bepaal je zelf ‘.

Betaling of vergoeding

Fysio4kids is een praktijk voor kinderfysiotherapie die geen contracten heeft afgesloten met de zorgverzekering. Jij als ouder kan wél in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding voor de behandelingen van je kind. Kinderfysiotherapie zit in de basisverzekering en er worden minimaal 18 behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed.

N.B. Om onnodige teleurstelling te voorkomen en om te achterhalen of een vergoeding geheel of gedeeltelijk is, adviseer ik om de eigen polisvoorwaarden vooraf te bekijken. 

Ik ben kinderfysiotherapeut en BIG geregistreerd (39052979104)

Heb je vragen of wil je gewoon kennismaken?

Ik wil een volledig beeld krijgen van de ontwikkeling van jouw kind. Dit doe ik middels een uitgebreid vraaggesprek met ouders en het kind zelf en eventueel met leerkrachten en andere betrokkenen om een compleet beeld te krijgen van de hulpvraag. Indien nodig maak ik gebruik van vragenlijsten en gestandaardiseerde testen. 

Aan de hand van de in kaart gebrachte  hulpvragen stellen we haalbare doelen op.

Ik geef onder andere behandeling zoals ReAttach en Braingym zodat jouw kind weer uit zijn negatieve spiraal komt. Middels ReAttach kan ik je kind helpen om versneld emoties en gebeurtenissen te verwerken, maar ook om de ontwikkeling aan te zetten. Met Braingym zorg ik ervoor dat alle neurologische systemen weer in balans komen, waardoor het leervermogen aanzienlijk toeneemt.

Een kind maakt door deze gespecialiseerde behandelingen een mooie nieuwe start. Alle voorwaarden om goed te kunnen ontwikkelen worden geoptimaliseerd, waardoor het op alle ontwikkelingsvlakken een grote sprong kan maken.

De schoolresultaten verbeteren en het zelfvertrouwen van jouw kind neemt toe. Uiteindelijk zie je een gelukkiger kind wat met meer plezier naar school gaat. En ook zal jij als ouder/opvoeder meer kunnen ontspannen.

5/5
“Mijn zoon van 8 jaar is een aantal keren behandeld door Fysio4Kids, zowel de Bal-A-Vis-X als de Re-Attach. De kinderfysiotherapeute is makkelijk benaderbaar, legt duidelijk alles uit aan mijn zoon, maar ook waarom. Na een beperkt aantal keer zag ik al effect op mijn zoon, hij heeft zelfvertrouwen gekregen waardoor zijn ontwikkeling een sprong heeft gemaakt. Het spelelement van de Bal-A-Vis-X is natuurlijk heel aantrekkelijk voor kinderen. Hij zit nu goed in zijn vel, kan zich beter verbaal uiten waardoor heftige emoties zijn verdwenen”.
5/5

“Ik ben erg blij dat ik de ReAttach training heb gedaan bij Helena van Staveren bij haar praktijk Fysio voor Kids. Het heeft er voor gezorgd dat ik een aantal belangrijke levensdoelen voor mijzelf duidelijk en concreet heb gemaakt. Deze doelen heb ik hierdoor inmiddels glansrijk behaald. Ik beveel de ReAttach methode en dan wel de behandeling van deze ReAttach methode gedaan door Helena van Staveren zelf absoluut aan aan iedereen die zich duidelijke levensdoelen wil stellen. Of naar een andere constructieve manier van denken en handelen wil. Of voor andere effecten die de ReAttach methode te weeg brengt. Ik geloof en weet nu dat dit heel erg goed is en effectief is”.

Aldegona van Zuiylen
5/5

“De leerkrachten op school wisten steeds minder goed raad met het gedrag van onze jongste dochter. Als ouders wisten we wel wat er aan de hand was, maar misten de ‘tools’ om de patronen te doorbreken. We kwamen bij Helena terecht voor ReAttach. Dit had al meteen effect. Ze bekeek de situatie niet alleen vanuit het individu, maar vanuit ons hele gezin. We voelden ons gezien en gehoord. Ook onze oudste dochter leefde helemaal op. Thuis namen de spanningen en strijd met school af en op school was onze jongste dochter minder vaak boos. Ze kon beter verwoorden wat ze voelde. Naast ReAttach bood Helena Braingym, waarmee onze jongste dochter de laatste tijd grote sprongen laat zien. Ze is veel meer in contact, blijft rustiger, kan zich beter concentreren en herpakken, kan beter omgaan met tegenslag en ziet nu haar eigen vooruitgang als ze nieuwe dingen leert”.

Maak hier een afspraak