Zit met Pit

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Door de komst van laptops en tablets is het onderwijs aan het veranderen. Kinderen zitten meer en leren anders. Voorheen zaten kinderen vooral thuis achter de computer, maar inmiddels zijn computer en tablet op school helemaal ingeburgerd. Het aanleren van gezond gedrag rondom computergebruik is een gedeelde verantwoordelijkheid van school en ouders geworden.

Als gevolg van het vele zitten zien wij op steeds jongere leeftijd pijnklachten ontstaan van rug, nek en/of schouders. Ik pak de verantwoordelijkheid over dit belangrijke onderwerp graag op en heb mij als kinderfysiotherapeut aangesloten bij dit nuttige initiatief.

Zit met Pit! is zo ontwikkeld dat kinderen, leerkrachten en ouders sámen in beweging komen. De kinderen gaan actief aan de slag met oefeningen, spelletjes en opdrachten uit een werkboekje. De lessen worden gegeven in de klas door mij met aanwezigheid van de leerkracht. De tips en adviezen kunnen door de leerkracht na afloop van de lessen worden voortgezet. Behalve de leerkracht worden ook ouders betrokken bij het programma. Zit met Pit! is een erkende interventie binnen De Gezonde School.

Het lesprogramma is opgebouwd rond het stripfiguur Pietje Pit. Net als veel kinderen vindt Pietje gamen het leukste wat er is, maar dan…. krijgt hij pijn. Oei! Samen met Pietje ontdekken de kinderen spelenderwijs wat er mis ging en hoe het beter gaat. Pietje Pit geeft het goede voorbeeld en moedigt de kinderen aan om met hem mee te doen. 

Kinderfysiotherapeut

Maak hier een afspraak

Of lees meer over mijn andere specialisaties:

Braingym
ReAttach
Schrijftherapie
Orthopedie
Fixatie Disparatie