Schoolkind

DCD Stoornis

Enkele motorische vaardigheden die voor sommige kinderen automatisch lijken te leren is dat voor sommige kinderen niet het geval. Dat kunnen kinderen zijn met DCD. Developmental Coordination Disorder is het laatste decennia in Nederland een bekend begrip geworden. Het betreft 10-14% van de kinderen. Het is belangrijk om dit probleem vroegtijdig te herkennen om grotere problemen te voorkomen. Wil je weten of je kind ook DCD heeft en/of zoek je professionele hulp? Ik kan je als kinderfysiotherapeut verder helpen. 

DCD Stoornis

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw kind?

Merk je dat jouw kind (intensieve) beweging gaat vermijden? En gun je het jouw kind weer om zorgeloos te kunnen genieten tijdens het spelen en sporten? Dan help ik jullie graag verder.

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik zal de hulpvraag in kaart brengen middels een anamnese (kort vragengesprek) en de ouders vragenlijsten meegeven m.b.t. het motorisch functioneren. Daarnaast zal ik een motorische test (Movement ABC) afnemen om te kijken of er sprake is van een motorisch probleem. Het kind zal 30-45 minuten getest worden op de fijne en grove motoriek. Ik signaleer maar ik stel geen diagnose. Deze zal enkel gedaan worden door een revalidatie- of kinderarts.

Indien er sprake is van een motorische probleem dan geef ik gerichte behandeling. Mocht er weinig vooruitgang te zien zijn, dan verwijs ik jullie terug naar de (huis)arts.

Naast behandeling geef ik adviezen voor thuis om de motoriek verder te stimuleren. 

Een behandeling op maat kan betekenen dat ik kies voor het maken van een parcours, waarin jouw kind balans leert houden. Daarnaast kan het inhouden dat er oefeningen gedaan worden in andere spelvormen om te zorgen voor een betere coördinatie en spierkracht.

Het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind groeien.

Het doel is uiteraard om te zorgen dat de algehele ontwikkeling en het bewegen zelf weer goed verloopt en dat je kind weer plezier krijgt in bewegen.
5/5
“Mijn zoon van 8 jaar is een aantal keren behandeld door Fysio4Kids, zowel de Bal-A-Vis-X als de Re-Attach. De kinderfysiotherapeute is makkelijk benaderbaar, legt duidelijk alles uit aan mijn zoon, maar ook waarom. Na een beperkt aantal keer zag ik al effect op mijn zoon, hij heeft zelfvertrouwen gekregen waardoor zijn ontwikkeling een sprong heeft gemaakt. Het spelelement van de Bal-A-Vis-X is natuurlijk heel aantrekkelijk voor kinderen. Hij zit nu goed in zijn vel, kan zich beter verbaal uiten waardoor heftige emoties zijn verdwenen”.
5/5

“Ik ben erg blij dat ik de ReAttach training heb gedaan bij Helena van Staveren bij haar praktijk Fysio voor Kids. Het heeft er voor gezorgd dat ik een aantal belangrijke levensdoelen voor mijzelf duidelijk en concreet heb gemaakt. Deze doelen heb ik hierdoor inmiddels glansrijk behaald. Ik beveel de ReAttach methode en dan wel de behandeling van deze ReAttach methode gedaan door Helena van Staveren zelf absoluut aan aan iedereen die zich duidelijke levensdoelen wil stellen. Of naar een andere constructieve manier van denken en handelen wil. Of voor andere effecten die de ReAttach methode te weeg brengt. Ik geloof en weet nu dat dit heel erg goed is en effectief is”.

Aldegona van Zuiylen
5/5

“De leerkrachten op school wisten steeds minder goed raad met het gedrag van onze jongste dochter. Als ouders wisten we wel wat er aan de hand was, maar misten de ‘tools’ om de patronen te doorbreken. We kwamen bij Helena terecht voor ReAttach. Dit had al meteen effect. Ze bekeek de situatie niet alleen vanuit het individu, maar vanuit ons hele gezin. We voelden ons gezien en gehoord. Ook onze oudste dochter leefde helemaal op. Thuis namen de spanningen en strijd met school af en op school was onze jongste dochter minder vaak boos. Ze kon beter verwoorden wat ze voelde. Naast ReAttach bood Helena Braingym, waarmee onze jongste dochter de laatste tijd grote sprongen laat zien. Ze is veel meer in contact, blijft rustiger, kan zich beter concentreren en herpakken, kan beter omgaan met tegenslag en ziet nu haar eigen vooruitgang als ze nieuwe dingen leert”.

Naast een screening bij een mogelijkheid van een DCD Stoornis kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw kind.

Kinderfysio
Beweegtherapie
Kinderfysio
Leerproblemen
Kinderfysio
Schrijfproblemen

Maak hier een afspraak

DCD Stoornis Oldenzaal Hengelo De Lutte

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".