Schoolkind

Leerproblemen

Leerproblemen leiden dikwijls tot een laag zelfbeeld. Deze kinderen kunnen last hebben van belemmerende overtuigingen “Zie je wel ik ben dom en ik kan het toch niet”. Hierdoor kunnen kinderen last krijgen van stressklachten of ze kunnen hierdoor geen rust vinden.

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw kind?

Loopt jouw kind vast op school en zit het niet goed in zijn vel? Vallen de CITO scores je tegen? En denk je dat er meer in je kind zit dan het kind laat zien? Voel je je machteloos als opvoeder? Dan help ik je graag verder om je kind weer tot bloei te laten komen!

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil een volledig beeld krijgen van de ontwikkeling van jouw kind. Dit doe ik middels een uitgebreid vraaggesprek met ouders en het kind zelf en eventueel met leerkrachten en andere betrokkenen om een compleet beeld te krijgen van de hulpvraag. Indien nodig maak ik gebruik van vragenlijsten en gestandaardiseerde testen. 

Aan de hand van de in kaart gebrachte  hulpvragen stellen we haalbare doelen op.

Ik geef onder andere behandeling zoals ReAttach en Braingym zodat jouw kind weer uit zijn negatieve spiraal komt. Middels ReAttach kan ik je kind helpen om versneld emoties en gebeurtenissen te verwerken, maar ook om de ontwikkeling aan te zetten. Met Braingym zorg ik ervoor dat alle neurologische systemen weer in balans komen, waardoor het leervermogen aanzienlijk toeneemt.

Een kind maakt door deze gespecialiseerde behandelingen een mooie nieuwe start. Alle voorwaarden om goed te kunnen ontwikkelen worden geoptimaliseerd, waardoor het op alle ontwikkelingsvlakken een grote sprong kan maken.

De schoolresultaten verbeteren en het zelfvertrouwen van jouw kind neemt toe. Uiteindelijk zie je een gelukkiger kind wat met meer plezier naar school gaat. En ook zal jij als ouder/opvoeder meer kunnen ontspannen.

5/5
“Mijn zoon van 8 jaar is een aantal keren behandeld door Fysio4Kids, zowel de Bal-A-Vis-X als de Re-Attach. De kinderfysiotherapeute is makkelijk benaderbaar, legt duidelijk alles uit aan mijn zoon, maar ook waarom. Na een beperkt aantal keer zag ik al effect op mijn zoon, hij heeft zelfvertrouwen gekregen waardoor zijn ontwikkeling een sprong heeft gemaakt. Het spelelement van de Bal-A-Vis-X is natuurlijk heel aantrekkelijk voor kinderen. Hij zit nu goed in zijn vel, kan zich beter verbaal uiten waardoor heftige emoties zijn verdwenen”.
5/5

“Ik ben erg blij dat ik de ReAttach training heb gedaan bij Helena van Staveren bij haar praktijk Fysio voor Kids. Het heeft er voor gezorgd dat ik een aantal belangrijke levensdoelen voor mijzelf duidelijk en concreet heb gemaakt. Deze doelen heb ik hierdoor inmiddels glansrijk behaald. Ik beveel de ReAttach methode en dan wel de behandeling van deze ReAttach methode gedaan door Helena van Staveren zelf absoluut aan aan iedereen die zich duidelijke levensdoelen wil stellen. Of naar een andere constructieve manier van denken en handelen wil. Of voor andere effecten die de ReAttach methode te weeg brengt. Ik geloof en weet nu dat dit heel erg goed is en effectief is”.

Aldegona van Zuiylen
5/5

“De leerkrachten op school wisten steeds minder goed raad met het gedrag van onze jongste dochter. Als ouders wisten we wel wat er aan de hand was, maar misten de ‘tools’ om de patronen te doorbreken. We kwamen bij Helena terecht voor ReAttach. Dit had al meteen effect. Ze bekeek de situatie niet alleen vanuit het individu, maar vanuit ons hele gezin. We voelden ons gezien en gehoord. Ook onze oudste dochter leefde helemaal op. Thuis namen de spanningen en strijd met school af en op school was onze jongste dochter minder vaak boos. Ze kon beter verwoorden wat ze voelde. Naast ReAttach bood Helena Braingym, waarmee onze jongste dochter de laatste tijd grote sprongen laat zien. Ze is veel meer in contact, blijft rustiger, kan zich beter concentreren en herpakken, kan beter omgaan met tegenslag en ziet nu haar eigen vooruitgang als ze nieuwe dingen leert”.

Naast hulp bij leerproblemen kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw kind.

Kinderfysio
Beweegtherapie
DCD stoornis
Kinderfysio
Schrijfproblemen

Maak hier een afspraak

Leerproblemen Oldenzaal Hengelo De Lutte

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".