Puber

Inspanningsastma

Heeft jouw puber astma? Ongeveer 5 tot 15 procent van de kinderen in Nederland heeft in meer of mindere mate last van astma. Bij astma zijn de luchtwegen vaak ontstoken en daardoor vernauwd. Jouw kind is daardoor kortademig, heeft een piepende ademhaling en moet hoesten. Ook komt het vaak voor dat er sprake is van een allergie voor stof, stuifmeel of dieren. Het hebben van astma heeft invloed op het dagelijks leven van jullie puber. Hij/zij is sneller moe en kan moeilijk meekomen met leeftijdsgenootjes, op school en tijdens sport en spel.

Inspanningsastma

Herken je een of meer van deze symptomen in jouw puber?

Het plezier in bewegen kan verdwijnen door de astmaklachten. Als ouder kun je je machteloos voelen en wil je dat je kind weer zich gelukkig voelt en goed in zijn/haar vel zit. Astma hoeft geen levenslange aandoening te zijn, mits je vroegtijdig aan de bel trekt en jullie gespecialiseerde hulp ontvangen.

Zie jij één van deze klachten terug in jouw puber?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik neem inspanningstesten af om de conditie in kaart te brengen en deze te monitoren.

Hiernaast geef ik kalmerende ademhalingstechnieken en leer ik jouw kind slijm ophoesten.

Sommige kinderen hebben trauma’s opgelopen door benauwdheidsklachten. Hiervoor bied ik Re-Attach aan om deze trauma’s te verwerken waar diepe ontspanning voor in de plaats komt.

De borstspieren zijn vaak verkort en de bovenrugspieren zijn verzwakt. Hiervoor geef ik rek- en spierkracht oefeningen. 

Vaak wordt iemand verwezen vanuit het ziekenhuis. Daarna vindt er een intake plaats bij mij op de praktijk. Vervolgens  zal ik een onderzoek verrichten en een behandelplan op maat opstellen in samenspraak met het kind.

Het is juist belangrijk dat kinderen met astma blijven bewegen, zodat de kwaliteit van leven van jouw kind verbetert.

Jouw kind heeft een verbeterde longfunctie, ervaart meer zelfvertrouwen en jouw kind kan weer goed mee komen met sport en spel.

5/5

“Mijn dochter van 13 jaar kwam bij Helena voor knieklachten die steeds erger werden tijdens het voetballen. De huisarts kon eerst niet de oorzaak vinden.
Toen zijn we bij Helena terechtgekomen en ze wist erg goed uit te leggen dat deze klachten vnl voorkomen tijdens de groeispurt. Door dit inzicht wist mijn dochter dat ze haar spieren sterk en op lengte moet houden maar ook dat ze beter moet luisteren naar haar lichaam en niet over haar grenzen moet gaan tijdens de trainingen en wedstrijden. Helena heeft inzichtelijk gemaakt waardoor deze klachten kunnen ontstaan en wat je kunt doen om terugval te voorkomen en gaf de graduele opbouw in de belasting”.

Naast hulp bij inspanningsastma kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw puber.

Puberfysio
Concentratie problemen
Puberfysio
Groeispurt

Maak hier een afspraak

Fysio4kids inspanningsastma Oldenzaal Hengelo

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".