Puber

Groeispurt

Pubers hebben tijdens de groeispurt meer kans op (sport)blessures. Dit komt omdat de botten sneller groeien dan de spieren en pezen. Ook de motorische en technische vaardigheden kunnen tijdelijk afnemen, hierdoor zijn pubers extra kwetsbaar. Teveel of te zwaar trainen tijdens de groeispurt kan de groeischijven beschadigen, daarnaast is er ook een verhoogde kans op “gewone” blessures zoals spierverrekking of spierscheuren. Knieklachten komen vaak voor bij puber, met name bij meisjes. Ervaart jouw kind hinder van de groeispurt?

Groeispurt

Herken je een of meer van deze symptomen in jouw Puber?

Loop hier dan niet te lang mee door, maar schakel tijdig hulp in. Ik zal jullie adviezen geven om balans te creëren tussen belasting en de belastbaarheid.

Zie jij één van deze klachten terug in jouw puber?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

De behandeling van de groeispurt bestaat uit krachttraining, rekoefeningen, een goede opbouw van de belastbaarheid en medical taping. Hiernaast geef ik leefstijladviezen.

Ik leer jouw puber om gezond met zijn of haar lijf om te gaan, zoals het vermijden van een ongezonde inactieve leefstijl. Daarnaast is het voorkomen van toekomstige blessures is een groot bijkomstig voordeel van mijn behandeling.

Het doel is om te zorgen dat jouw puber weer klachtenvrij mee kan komen met alle activiteiten en sport.

5/5
“Mijn dochter van 13 jaar kwam bij Helena voor knieklachten die steeds erger werden tijdens het voetballen. De huisarts kon eerst niet de oorzaak vinden. Toen zijn we bij Helena terechtgekomen en ze wist erg goed uit te leggen dat deze klachten vnl voorkomen tijdens de groeisport. Door dit inzicht wist mijn dochter dat ze haar spieren sterk en op lengte moet houden maar ook dat ze beter moet luisteren naar haar lichaam en niet over haar grenzen moet gaan tijdens de trainingen en wedstrijden. Helena heeft inzichtelijk gemaakt waardoor deze klachten kunnen ontstaan en wat je kunt doen om terugval te voorkomen en gaf de graduele opbouw in de belasting”.

Naast verlichting bij groeispurt klachten kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw puber.

Puberfysio
Concentratie problemen
Inspanningsastma

Maak hier een afspraak

Fysio4kids groeispurt

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".