Puber

Concentratieproblemen

Concentratieproblemen leiden dikwijls tot een laag zelfbeeld. Deze kinderen kunnen last hebben van belemmerende overtuigingen “Zie je wel ik ben dom en ik kan het toch niet”. Hierdoor kunnen kinderen last krijgen van stressklachten of ze kunnen hierdoor geen rust vinden.

Concentratieproblemen

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw kind?

Loopt jouw kind vast op school en zit het niet goed in zijn vel? Vallen de CITO scores je tegen? En denk je dat er meer in je kind zit dan het kind laat zien? Voel je je machteloos als opvoeder? Dan help ik je graag verder om je kind weer tot bloei te laten komen!

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil een volledig beeld krijgen van de ontwikkeling van jouw kind. Dit doe ik middels een uitgebreid vraaggesprek met ouders en het kind zelf en eventueel met leerkrachten en andere betrokkenen om een compleet beeld te krijgen van de hulpvraag. Indien nodig maak ik gebruik van vragenlijsten en gestandaardiseerde testen. 

Aan de hand van de in kaart gebrachte  hulpvragen stellen we haalbare doelen op.

Ik geef onder andere behandeling zoals ReAttach en Braingym zodat jouw kind weer uit zijn negatieve spiraal komt. Middels ReAttach kan ik je kind helpen om versneld emoties en gebeurtenissen te verwerken, maar ook om de ontwikkeling aan te zetten. Met Braingym zorg ik ervoor dat alle neurologische systemen weer in balans komen, waardoor het leervermogen aanzienlijk toeneemt.

Een kind maakt door deze gespecialiseerde behandelingen een mooie nieuwe start. Alle voorwaarden om goed te kunnen ontwikkelen worden geoptimaliseerd, waardoor het op alle ontwikkelingsvlakken een grote sprong kan maken.

De schoolresultaten verbeteren en het zelfvertrouwen van jouw kind neemt toe. Uiteindelijk zie je een gelukkiger kind wat met meer plezier naar school gaat. En ook zal jij als ouder/opvoeder meer kunnen ontspannen.

5/5

“Mijn dochter van 13 jaar kwam bij Helena voor knieklachten die steeds erger werden tijdens het voetballen. De huisarts kon eerst niet de oorzaak vinden.
Toen zijn we bij Helena terechtgekomen en ze wist erg goed uit te leggen dat deze klachten vnl voorkomen tijdens de groeispurt. Door dit inzicht wist mijn dochter dat ze haar spieren sterk en op lengte moet houden maar ook dat ze beter moet luisteren naar haar lichaam en niet over haar grenzen moet gaan tijdens de trainingen en wedstrijden. Helena heeft inzichtelijk gemaakt waardoor deze klachten kunnen ontstaan en wat je kunt doen om terugval te voorkomen en gaf de graduele opbouw in de belasting”.

Naast hulp bij concentratieproblemen kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw puber.

Puberfysio
Groeispurt
Inspanningsastma

Maak hier een afspraak

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".