Schoolkind

Beweegtherapie

Ervaart jouw kind problemen met leren schrijven? Of heeft het moeite met aan- en uitkleden? Komt jouw kind niet goed mee met sport en spel? Als kinderfysio ben ik gespecialiseerd in de motoriek van kinderen. Op een speelse manier begeleid ik het schoolkind om de klachten op te lossen.

Beweegtherapie

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw kind?

Merk je dat jouw kind onleesbaar schrijft en op andere leefgebieden niet goed mee kan komen? En zoek je een oplossing? Ik denk graag met jullie mee!

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil een volledig beeld krijgen van de motorische ontwikkeling van het kind. Dit doe ik middels een uitgebreid vraaggesprek met ouders en het kind zelf en eventueel met leerkrachten en andere betrokkenen om een compleet beeld te krijgen van de hulpvraag. Hiernaast maak ik gebruik van vragenlijsten en gestandaardiseerde testen. 

Aan de hand van de hulpvragen stellen we haalbare doelen op.

Ik geef ouders tips, tools en adviezen mee hoe ze thuis met hun kind kunnen oefenen of welk materiaal ze kunnen aanschaffen om de behandeling thuis door te voeren. Waar nodig leen ik materiaal uit. Met behulp van de ouders en oefening thuis behalen we meer en sneller resultaat.

Beweegtherapie zorgt ervoor dat de hersenontwikkeling bevorderd wordt, waardoor het gemakkelijker mee kan komen op school. Hierdoor zal het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind groeien.

Het doel is uiteraard om te zorgen dat de algehele ontwikkeling en het bewegen zelf weer goed verloopt en dat je kind weer plezier krijgt in bewegen.
5/5
“Mijn zoon van 8 jaar is een aantal keren behandeld door Fysio4Kids, zowel de Bal-A-Vis-X als de Re-Attach. De kinderfysiotherapeute is makkelijk benaderbaar, legt duidelijk alles uit aan mijn zoon, maar ook waarom. Na een beperkt aantal keer zag ik al effect op mijn zoon, hij heeft zelfvertrouwen gekregen waardoor zijn ontwikkeling een sprong heeft gemaakt. Het spelelement van de Bal-A-Vis-X is natuurlijk heel aantrekkelijk voor kinderen. Hij zit nu goed in zijn vel, kan zich beter verbaal uiten waardoor heftige emoties zijn verdwenen”.
5/5

“Ik ben erg blij dat ik de ReAttach training heb gedaan bij Helena van Staveren bij haar praktijk Fysio voor Kids. Het heeft er voor gezorgd dat ik een aantal belangrijke levensdoelen voor mijzelf duidelijk en concreet heb gemaakt. Deze doelen heb ik hierdoor inmiddels glansrijk behaald. Ik beveel de ReAttach methode en dan wel de behandeling van deze ReAttach methode gedaan door Helena van Staveren zelf absoluut aan aan iedereen die zich duidelijke levensdoelen wil stellen. Of naar een andere constructieve manier van denken en handelen wil. Of voor andere effecten die de ReAttach methode te weeg brengt. Ik geloof en weet nu dat dit heel erg goed is en effectief is”.

Aldegona van Zuiylen
5/5

“De leerkrachten op school wisten steeds minder goed raad met het gedrag van onze jongste dochter. Als ouders wisten we wel wat er aan de hand was, maar misten de ‘tools’ om de patronen te doorbreken. We kwamen bij Helena terecht voor ReAttach. Dit had al meteen effect. Ze bekeek de situatie niet alleen vanuit het individu, maar vanuit ons hele gezin. We voelden ons gezien en gehoord. Ook onze oudste dochter leefde helemaal op. Thuis namen de spanningen en strijd met school af en op school was onze jongste dochter minder vaak boos. Ze kon beter verwoorden wat ze voelde. Naast ReAttach bood Helena Braingym, waarmee onze jongste dochter de laatste tijd grote sprongen laat zien. Ze is veel meer in contact, blijft rustiger, kan zich beter concentreren en herpakken, kan beter omgaan met tegenslag en ziet nu haar eigen vooruitgang als ze nieuwe dingen leert”.

Naast hulp bij beweegtherapie kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw kind.

DCD stoornis
Kinderfysio
Leerproblemen
Kinderfysio
Schrijfproblemen

Maak hier een afspraak

Fysio4kids Beweegtherapie Oldenzaal Hengelo De Lutte

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".