Puberfysio

Zit jouw puber slecht in zijn vel?

Als jouw kind in de pubertijd komt kan er veel veranderen in het gedrag van je kind en de relatie die jullie hebben. Dit kan voor een hoop onzekerheid en verwarring zorgen.

Kinderen maken in de pubertijd een grote ontwikkeling door. Hun lijf verandert en groeit snel en hun hersenen ontwikkelen zich niet gelijkmatig. Op emotioneel vlak maken ze zich los van hun ouders en het contact met leeftijdsgenoten wordt steeds belangrijker.

Maak jij je zorgen om de ontwikkeling van jouw puber? Voel je je als ouder vaak machteloos?

Ik ben een gespecialiseerde Puberfysio

Waar hebben jullie hulp bij nodig?

Puberfysio
Concentratie problemen
Puberfysio
Groeispurt
Inspanningsastma

Mijn specialisaties

Braingym/ Bal-A-Vis-X

BAL staat voor Balance – A voor Auditory – Vis voor Visual – X voor exercise. Het bestaat uit een serie van 300 ritmische oefeningen met speciale zandzakjes en balletjes. Een totale coördinatie van het lichaam is vereist. De linker- en rechterhersenhelft, en ook de ogen, oren, handen en voeten moeten flink met elkaar samenwerken. Dit levert verbeteringen binnen alle ontwikkelingsgebieden, waarvan het belangrijkste “zelfvertrouwen”.

Re-Attach Methode

Een vriendelijke, speelse en veilige therapie die je kind helpt om emoties, gebeurtenissen en informatie beter te verwerken. Hiervoor hoeven geen nare herinneringen opnieuw beleefd te worden. Er hoeft tijdens de therapie niet te worden gepraat door het kind. De ouders/verzorgers van kinderen worden vaak meegenomen in de ReAttach-behandeling. Dit om de ontwikkeling van hun kind optimaal te laten verlopen.

Orthopedie

Er wordt ook aandacht besteed aan orthopedische klachten en de aanpak van sportblessures bij kinderen, jeugd en jongeren. De behandeling bestaat uit leefadviezen, specifieke training en medical taping.

Schrijftherapie

Fysio4kids biedt ook behandeling aan voor schrijfproblemen. Het is voor uw kind vervelend als het niet mee kan komen in de klas. Er wordt goed gekeken naar de achterliggende problemen, om ze te verhelpen.

Fixatie disparate

Heeft jouw kind moeite met lezen en raakt het snel vermoeid hiervan? Maar is er geen “gewone” leesbril nodig? Schrijft jouw kind slordig of heeft het moeite met schrijven? Ik ben een opgeleid specialist en kan de hersensamenwerking weer in balans brengen.

Zit met Pit

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Ik ben “Zit met Pit!” therapeut in Oldenzaal en Hengelo.

Fysio4kids Puberfysio Oldenzaal Hengelo De Lutte

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".

Wat ouders over mij zeggen

“Mijn dochter van 13 jaar kwam bij Helena voor knieklachten die steeds erger werden tijdens het voetballen. De huisarts kon eerst niet de oorzaak vinden. Toen zijn we bij Helena terechtgekomen en ze wist erg goed uit te leggen dat deze klachten vnl voorkomen tijdens de groeispurt. Door dit inzicht wist mijn dochter dat ze haar spieren sterk en op lengte moet houden maar ook dat ze beter moet luisteren naar haar lichaam en niet over haar grenzen moet gaan tijdens de trainingen en wedstrijden. Helena heeft inzichtelijk gemaakt waardoor deze klachten kunnen ontstaan en wat je kunt doen om terugval te voorkomen en gaf de graduele opbouw in de belasting”.

Maak hier een afspraak