Basisschool kind

Kan jouw kind niet goed meekomen?

Jouw kind ervaart rond deze leeftijd of het goed mee kan komen met leeftijdsgenootjes op het gebied van leren lezen en schrijven, maar ook bij sport en spel. Herken jij de onderstaande problemen bij jouw kind?

Ik vind het belangrijk dat jouw kind zich op zijn gemak voelt en dat we spelenderwijs doe ik onderzoek zodat ik kan ontdekken waar je kind tegenaan loopt. Vermoed jij dat jouw kind tegen één van deze problemen aan loopt wacht dan niet te lang en schakel hulp in.

Ik ben een gespecialiseerde kinderfysio.

Waar heeft jouw kind hulp bij nodig?

Kinderfysio
Beweegtherapie
DCD stoornis
Kinderfysio
Leerproblemen
Kinderfysio
Schrijfproblemen

Mijn specialisaties

Braingym/ Bal-A-Vis-X

BAL staat voor Balance – A voor Auditory – Vis voor Visual – X voor exercise. Het bestaat uit een serie van 300 ritmische oefeningen met speciale zandzakjes en balletjes. Een totale coördinatie van het lichaam is vereist. De linker- en rechterhersenhelft, en ook de ogen, oren, handen en voeten moeten flink met elkaar samenwerken. Dit levert verbeteringen binnen alle ontwikkelingsgebieden, waarvan het belangrijkste “zelfvertrouwen”.

Re-Attach Methode

Een vriendelijke, speelse en veilige therapie die je kind helpt om emoties, gebeurtenissen en informatie beter te verwerken. Hiervoor hoeven geen nare herinneringen opnieuw beleefd te worden. Er hoeft tijdens de therapie niet te worden gepraat door het kind. De ouders/verzorgers van kinderen worden vaak meegenomen in de ReAttach-behandeling. Dit om de ontwikkeling van hun kind optimaal te laten verlopen.

Orthopedie

Er wordt ook aandacht besteed aan orthopedische klachten en de aanpak van sportblessures bij kinderen, jeugd en jongeren. De behandeling bestaat uit leefadviezen, specifieke training en medical taping.

Schrijftherapie

Fysio4kids biedt ook behandeling aan voor schrijfproblemen. Het is voor uw kind vervelend als het niet mee kan komen in de klas. Er wordt goed gekeken naar de achterliggende problemen, om ze te verhelpen.

Fixatie disparate

Heeft jouw kind moeite met lezen en raakt het snel vermoeid hiervan? Maar is er geen “gewone” leesbril nodig? Schrijft jouw kind slordig of heeft het moeite met schrijven? Ik ben een opgeleid specialist en kan de hersensamenwerking weer in balans brengen.

Zit met Pit

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 gericht op het aanleren van een goede zithouding in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. Ik ben “Zit met Pit!” therapeut in Oldenzaal en Hengelo.

Fysio4kids Motorische ontwikkeling Oldenzaal Hengelo

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".

Wat ouders over mij zeggen

“Mijn zoon van 8 jaar is een aantal keren behandeld door Fysio4Kids, zowel de Bal-A-Vis-X als de Re-Attach. De kinderfysiotherapeute is makkelijk benaderbaar, legt duidelijk alles uit aan mijn zoon, maar ook waarom. Na een beperkt aantal keer zag ik al effect op mijn zoon, hij heeft zelfvertrouwen gekregen waardoor zijn ontwikkeling een sprong heeft gemaakt. Het spelelement van de Bal-A-Vis-X is natuurlijk heel aantrekkelijk voor kinderen. Hij zit nu goed in zijn vel, kan zich beter verbaal uiten waardoor heftige emoties zijn verdwenen”.

Maak hier een afspraak