Peuters & Kleuters

Motorische ontwikkeling

Maak jij je zorgen om de onhandige motoriek van jouw kind? Verloopt de ontwikkeling anders dan bij leeftijdsgenootjes? Of heeft jouw kind pijnklachten en is het snel vermoeid? Met vroegtijdig behandelen voorkom je op lange termijn ernstige problemen.

Motorische ontwikkeling

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw kind?

Merk je dat jouw kind (intensieve) beweging gaat vermijden? En gun je het jouw kind weer om zorgeloos te kunnen genieten tijdens het spelen en sporten? Dan help ik jullie graag verder.

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

"De meeste behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar".

Motorische ontwikkeling

Aan de hand van een grondige intake en het in beeld brengen van de klachten en oorzaken stel ik een plan op maat op. Het doel is dat jouw kind weer kan genieten van beweging en weer in balans komt qua spierkracht en ontwikkeling.

Waar nodig werk ik samen met andere disciplines, zoals een podotherapeut voor bijvoorbeeld het aanmeten van zooltjes.

Een behandeling op maat kan betekenen dat ik kies voor het maken van een parcours, waarin jouw peuter of kleuter balans leert houden. Daarnaast kan het inhouden dat er oefeningen gedaan worden in andere spelvormen om te zorgen voor een betere coördinatie, uithoudingsvermogen en spierkracht.

Van 0-7 jaar oud wordt de basis – de fundering voor beweging gelegd. Het maakt dat je als volwassene sporten leuk of minder leuk gaat vinden. Sport en spel zorgt voor ruimtelijk inzicht wat weer is verbonden aan het leervermogen. Voldoende en goed bewegen zorgt dus voor betere leerprestaties. Daarnaast heeft gezonde beweging een positief effect op je conditie, je gewicht en je zelfbeeld.

Ik geef ouders adviezen mee hoe ze thuis met hun kind kunnen oefenen of welk materiaal ze kunnen aanschaffen om de behandeling thuis door te voeren. Waar nodig leen ik materiaal uit. Met behulp van de ouders en oefening thuis behalen we meer en sneller resultaat.

In overleg met school behandel ik graag daar ter plaatse in de gymzaal, omdat je kind tijdens de ochtenduren meer energie heeft en ik aansluit bij de belevingswereld van je kind. Hierdoor is het leervermogen hoger in de ochtend. Spelenderwijs probeer ik de behandeling te integreren op school en betrek ik er mogelijk klasgenootjes bij om het speelser en laagdrempeliger te maken.

Het doel is uiteraard om te zorgen dat de algehele ontwikkeling en het bewegen zelf weer goed verloopt en dat je kind weer plezier krijgt in bewegen. Jouw kind ervaart door de succesmomenten meer zelfvertrouwen.

5/5
“Via de logopediste van onze dochter Eline zijn we verwezen naar Helena. Onze dochter van 5 jaar had erg veel angst voor bewegen en was erg passief. Ze durfde niet hoog te klimmen op een klimrek of ergens vanaf te springen. Ook rende ze veel langzamer dan haar leeftijdsgenootjes en struikelde ze vaak over haar eigen voeten. Onze dochter was vaak na schooltijd erg moe maar ’s nachts kon ze moeilijk in slaap komen. Eline is toen bij Helena gekomen voor therapie op school. Heel fijn dat dit mogelijk was! Eline kwam eerst alleen maar na verloop van tijd mocht ze een vriendinnetje uit de klas kiezen om mee te gaan oefenen. Mijn dochter keek er elke keer naar uit om naar de therapie te gaan. Na enkele maanden zagen we een grote vooruitgang. Helena deed ook braingym met haar en we merkten dat ze in een korte tijd beter kon concentreren en ze kon veel beter woorden kon uitspreken. We merkten dat ze steeds beter in haar vel kwam te zitten en ze durfde steeds meer. Ze kreeg plezier. We zijn erg blij dat we op tijd hulp hebben ingeschakeld van Helena”.gekomen voor therapie op school. Heel fijn dat dit mogelijk was! Eline kwam eerst alleen maar na verloop van tijd mocht ze een vriendinnetje uit de klas kiezen om mee te gaan oefenen. Mijn dochter keek er elke keer naar uit om naar de therapie te gaan. Na enkele maanden zagen we een grote vooruitgang. Helena deed ook braingym met haar en we merkten dat ze in een korte tijd beter kon concentreren en ze kon veel beter woorden kon uitspreken. We merkten dat ze steeds beter in haar vel kwam te zitten en ze durfde steeds meer. Ze kreeg plezier. We zijn erg blij dat we op tijd hulp hebben ingeschakeld van Helena”.

Naast hulp bij de motorische ontwikkeling kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw peuter of kleuter

Peuter fysiotherapie
Bewegingsangst
Peuter fysiotherapie
DCD stoornis

Maak hier een afspraak

Fysio4kids Motorische ontwikkeling Oldenzaal Hengelo

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".

×