Peuters & Kleuters

Bewegingsangst

Heeft jouw peuter geen plezier meer in bewegen en heeft het pijn in voeten, knieën en/of heupen? Of heeft jouw peuter veel onhandige momenten en struikelt het veel, waardoor het angstig is geworden voor bewegen? Ik stel graag een op maat gemaakt behandelplan op zodat jouw kind bewegen weer leuk gaat vinden.

Bewegingsangst peuter kleuter

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw kind?

Merk je dat jouw kind (intensieve) beweging gaat vermijden? En gun je het jouw peuter weer om zorgeloos te kunnen genieten tijdens het spelen en sporten? Dan help ik jullie graag verder.

Zie jij één van deze klachten terug in jouw kind?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

"De meeste behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar".

Bewegingsangst

Aan de hand van een grondige intake en het in beeld brengen van de klachten en oorzaken stel ik in overleg met ouders een plan op maat op. Het doel is dat jouw kind weer kan genieten van beweging en weer in balans komt qua spierkracht en ontwikkeling. Met als doel dat jouw kind weer kan genieten van bewegen en weer in goede balans komt.

Waar nodig werk ik samen met andere disciplines, zoals een podotherapeut voor bijvoorbeeld het aanmeten van zooltjes.

Een behandeling op maat kan betekenen dat ik kies voor het maken van een parcours, waarin jouw peuter of kleuter balans leert houden. Daarnaast kan het inhouden dat er oefeningen gedaan worden in andere spelvormen om te zorgen voor een betere coördinatie, uithoudingsvermogen en spierkracht.

Van 0-7 jaar oud wordt de basis – de fundering voor beweging gelegd. Het maakt dat je als volwassene sporten leuk of minder leuk gaat vinden. Sport en spel zorgt voor ruimtelijk inzicht wat weer is verbonden aan het leervermogen. Voldoende en goed bewegen zorgt dus voor betere leerprestaties. Daarnaast heeft gezonde beweging een positief effect op je conditie, je gewicht en je zelfbeeld.

Ik geef ouders adviezen mee hoe ze thuis met hun kind kunnen oefenen of welk materiaal ze kunnen aanschaffen om de behandeling thuis door te voeren. Waar nodig leen ik materiaal uit. Met behulp van de ouders en oefening thuis behalen we meer en sneller resultaat.

Het doel is uiteraard om te zorgen dat de algehele ontwikkeling en het bewegen zelf weer goed verloopt en dat je kind weer plezier krijgt in bewegen. Jouw kind ervaart door de succesmomenten meer zelfvertrouwen.

5/5
“Via de logopediste van onze dochter Eline zijn we verwezen naar Helena. Onze dochter van 5 jaar had erg veel angst voor bewegen en was erg passief. Ze durfde niet hoog te klimmen op een klimrek of ergens vanaf te springen. Ook rende ze veel langzamer dan haar leeftijdsgenootjes en struikelde ze vaak over haar eigen voeten. Onze dochter was vaak na schooltijd erg moe maar ’s nachts kon ze moeilijk in slaap komen. Eline is toen bij Helena gekomen voor therapie op school. Heel fijn dat dit mogelijk was! Eline kwam eerst alleen maar na verloop van tijd mocht ze een vriendinnetje uit de klas kiezen om mee te gaan oefenen. Mijn dochter keek er elke keer naar uit om naar de therapie te gaan. Na enkele maanden zagen we een grote vooruitgang. Helena deed ook braingym met haar en we merkten dat ze in een korte tijd beter kon concentreren en ze kon veel beter woorden kon uitspreken. We merkten dat ze steeds beter in haar vel kwam te zitten en ze durfde steeds meer. Ze kreeg plezier. We zijn erg blij dat we op tijd hulp hebben ingeschakeld van Helena”.

Naast hulp bij bewegingsangst kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw peuter of kleuter

Peuter fysiotherapie
DCD stoornis
Peuter fysiotherapie
Motorische ontwikkeling

Maak hier een afspraak

Fysio4kids Bewegingsangst Oldenzaal Hengelo De Lutte

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".

×