Is jouw baby onrustig?

Onrust bij jouw baby?

Er zijn verschillende oorzaken

Het hebben van een onrustige baby is heel slopend voor jouw baby, maar ook voor jou als ouder. Zit je met je handen in het haar en voel je je machteloos en uitgeput? Heb je het gevoel dat je baby alleen maar huilt of dat er echt iets aan de hand is? Ik help je graag op weg en geef je tools om uit deze negatieve spiraal te komen.
Baby onrustig

Is jouw baby onrustig en herken je een of meer van deze symptomen bij jouw baby?

Wanneer jouw baby onrustig is kan dit veroorzaakt worden door verschillende factoren. Denk hier aan (verborgen) reflux, een zware geboorte, oververmoeidheid maar ook verlatingsangst.

Na een uitgebreid intakegesprek krijg je tips en adviezen van mij bij hoe je jouw baby kunt kalmeren, zodat jullie beiden uit deze vicieuze cirkel komen.

Is jouw baby onrustig en zoek jij naar een oplossing?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

"De meeste behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar".

Baby onrustig

Allereerst stel ik vragen over de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Daarna kijk eerst naar het lijfje van de baby zoals de heupjes, de beweeglijkheid van de nek en/of er afwijkende bewegingspatronen zijn. Ik meet de motoriek van jouw baby met een betrouwbare test en kijk of er sprake is van een afgeplat hoofdje.

Je ontvangt draagadvies van mij hoe je jouw baby kunt kalmeren en kunt zorgen voor een veilige hechting. Zo ook hoe je kind kunt neerleggen in het bedje, hoe je kind oppakt, verzorgt en voedt. Deze verschillende houdingen zorgen ervoor dat het lijfje van jouw baby weer volledig kan ontspannen zodat het in balans komt.

Ook is er de mogelijkheid tot Shantala baby massage. Dit is een ritmische massage afkomstig uit India. Ik geef jou als ouder instructie hoe je je baby kunt masseren. Het toepassen van de massage is een fantastische manier om de band met je baby te versterken. Babymassage laat de baby op een zachte manier wennen aan de wereld. Tijdens het masseren komt er het geluks- en bindingshormoon oxytocine vrij. Door belangrijke drukpunten mee te nemen in de massage worden babykwaaltjes verholpen. 

Jouw baby en jij als ouder komen weer volledig tot ontspanning, waardoor de verbondenheid weer goed tot stand komt en jouw baby zich weer veilig voelt. Vanuit deze veiligheid kan de baby beter wennen aan de wereld om zich heen. Liefdevolle aanraking en nabijheid van de ouders heeft als positief effect dat de hersenontwikkeling bevorderd wordt.
Ik breng de motoriek van je baby in kaart en deze monitoren. Indien er sprake is van een afplatting van het hoofdje kan hiervan een meting maken, zodat je middels een digitale app de vorderingen kunt bijhouden.
Elke baby is anders en iedere situaties is anders, wat maakt dat de behandeling maar ook de resultaten kunnen verschillen. Meestal houd ik een vinger aan de pols totdat de baby kruipt. Indien je vroegtijdig ingrijpt, zullen de resultaten veel gunstiger zijn, want dan is het schedeltje nog zacht en vervormbaar.
5/5

Toen ik mijn te vroeg geboren tweeling kreeg stond mijn wereld een tijd op z’n kop. Beide kinderen kregen een voorkeurshouding en afgeplatte hoofdjes. Ze waren daarnaast ook erg onrustig en moesten vaak huilen. 
Als kersverse moeder heb ik veel onzekerheid gevoeld, maar Helena ondersteunde mij heel erg goed in deze periode. Ik merkte ook op dat mijn dochters heel goed op haar reageerden. Helena gaf advies hoe ik de voorkeurshouding kon doorbreken met oefeningen, hoe ik mijn kindjes kon optillen, neerleggen, dragen, voeden, verschonen etc. Dit is goed gelukt. De hoofdjes van mijn dochters zijn volledig hersteld en ze zitten nu beiden goed in hun vel. Dit komt ook omdat Helena mij heeft geadviseerd om mijn kinderen te dragen. 

Ik was verrast dat Helena ook draagconsulente is. Omdat ze verschillende draagsystemen heeft, mocht ik een aantal uitproberen zodat ik met zekerheid het juiste draagsysteem kon kiezen.

L. Bruggink

Naast hulp bij een onrustige baby kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw baby.

Draagconsulent
Draagconsulent
Motorische ontwikkeling
Motorische ontwikkeling
Baby plat achterhoofd
Plat achterhoofd
Baby voorkeurshouding
Voorkeurshouding

Maak hier een afspraak

Fysio4kids Motorische ontwikkeling Oldenzaal Hengelo

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".

×