Hoe verloopt de motorische ontwikkeling van jouw baby?

Merk jij iets anders in de motorische ontwikkeling van jouw baby. Dat je baby minder of anders beweegt dan het zou moeten? En maak je je zorgen hierover? Of zie je dat jouw baby minder ver ontwikkeld is dan andere baby’s? Dan help ik jullie als baby fysiotherapeut weer graag op de goede weg.

Motorische ontwikkeling

Herken je een of meer van deze symptomen bij jouw baby?

Ik kan jou adviseren hoe je de motorische ontwikkeling van je baby kunt stimuleren, zodat de ontwikkeling van jouw baby weer goed op gang komt.

Jouw baby zit weer lekker in zijn vel omdat het zich weer vrij voelt om de wereld te ontdekken. Daarmee wordt de algehele ontwikkeling gestimuleerd en kan het gevarieerd bewegen waardoor het afgeplatte hoofdje verdwijnt.

Heb je twijfel over de motorische ontwikkeling bij jouw baby?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

"De meeste behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar".

Motorische ontwikkeling baby Oldenzaal Hengelo
Ik kijk in de thuissituatie hoe en waar het bed en de box staat. Verder geef ik adviezen over hoe je je baby met de fles kunt voeden (als er geen sprake is van borstvoeding) en kunt verzorgen. Daarnaast geef ik advies over hoe je je baby kunt dragen, oppakken en neerleggen. Ook kijk ik naar speelgoed en speelmogelijkheden.
  1. Er is eerst een vraaggesprek (anamnese)
  2. Ik observeer de baby of er sprake is van asymmetrie 
  3. Ik doe onderzoek naar de beweeglijkheid van verschillende gewrichten
  4. Ik meet de motoriek
  5. En kijk naar eventuele afplatting van het hoofdje en doe een snelle meting

 

Na de eerste behandeling maken we een vervolgafspraak en zullen we de voortgang monitoren en krijg je tips en adviezen om de motoriek te stimuleren.

De voorkeurshouding van jouw baby wordt doorbroken waardoor het zich weer vrij kan bewegen en ontwikkelen. Met als gevolg hiervan zal de eventuele afplatting van het hoofdje verdwijnen.

Naast het behandelplan en mijn adviezen krijg je toegang tot de Skully App. Met behulp van de Skully app kan er snel en betrouwbaar de mate van afplatting en voorkeurshouding in kaart worden gebracht. Middels deze nieuwste methode kun je deze afplatting monitoren. Zo weet je vrij snel of de behandeling effectief is.

Daarnaast kan ik met een betrouwbare test de motoriek van je kindje in kaart brengen. Je krijgt van mij tips en oefeningen waarmee je gelijk mee aan de slag kunt. Niet alleen bewegen en motorische ontwikkeling vind ik belangrijk. Ook emoties, gedrag en het verwerken van interne en externe prikkels zorgen ervoor dat een kind lekker in zijn vel zit en gezien wordt Ik behandel ook aan huis (kinderen van 0-2 jaar). Ik heb dan alleen een verwijsbrief nodig van de(huis)arts. 

Een blije gezonde baby die weer volop kan ontdekken. Met daarnaast ook een blije ouder, die weer zorgeloos met haar kind in contact kan staan.
5/5

Toen ik mijn te vroeg geboren tweeling kreeg stond mijn wereld een tijd op z’n kop. Beide kinderen kregen een voorkeurshouding en afgeplatte hoofdjes. Ze waren daarnaast ook erg onrustig en moesten vaak huilen. 
Als kersverse moeder heb ik veel onzekerheid gevoeld, maar Helena ondersteunde mij heel erg goed in deze periode. Ik merkte ook op dat mijn dochters heel goed op haar reageerden. Helena gaf advies hoe ik de voorkeurshouding kon doorbreken met oefeningen, hoe ik mijn kindjes kon optillen, neerleggen, dragen, voeden, verschonen etc. Dit is goed gelukt. De hoofdjes van mijn dochters zijn volledig hersteld en ze zitten nu beiden goed in hun vel. Dit komt ook omdat Helena mij heeft geadviseerd om mijn kinderen te dragen.
Ik was verrast dat Helena ook draagconsulente is. Omdat ze verschillende draagsystemen heeft, mocht ik een aantal uitproberen zodat ik met zekerheid het juiste draagsysteem kon kiezen.

L. Bruggink

Naast hulp bij de motorische ontwikkeling kan ik je ook helpen bij andere gebieden van de ontwikkeling van jouw baby.

Maak hier een afspraak

Fysio4kids Motorische ontwikkeling Oldenzaal Hengelo

Het gezicht achter Fysio4Kids

Helena van Staveren

"Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn".

×